Vår historia

Dectron 2.0 AB startade som Neon Technology AB 1989, beläget på den gamla anläggningen i Färjestaden, Sverige. Genom att utveckla och tillverka elektroniska neontransformatorer baserade på en innovativ högspänningsströmförsörjningsteknik fann Neon Technology snabbt att det behövdes expandera till nya lokaler i Algutsrum – norr om Färjestaden. I slutet av 90-talet lades företaget till ett EMC-lab för att testa för Electro Magnetic Compatibility (EMC) enligt direktivet för CE-märkning av elektriska och elektroniska produkter. Neon Technology döpte om sig själv till Dectron efter att den växte mer in i allmän elektronikutveckling.

Dectron på 2000-talet

I början av 2000-talet köptes företaget upp av Evox Rifa Group och fick ackreditering av SWEDAC, då det bara var ett av fyra ackrediterade EMC-labb i Sverige. De befintliga lokalerna utökades till totalt 2600 m² vilket möjliggjorde ytterligare tillväxt av elektronikproduktion och utveckling. 2007 förvärvades Evox Rifa Group (inklusive Dectron) av KEMET Corporation. KEMET flyttade snabbt sin FoU för EMI-filter till Dectron och 2015 slogs Dectron samman med KEMET Electronics i Gränna, Sverige. Dectrons officiella namn försvann men verksamheten fortsatte i Algutsrum, precis som tidigare.

Dectron 2.0 AB

År 2021 förvärvades Algutsrum-enheten av KEMET Electronics av ​​Business Creation B.V. i Nederländerna, Dectron återuppstod som Dectron 2.0 AB och fortsatte sin verksamhet.